tag:blogger.com,1999:blog-13565320.post113361831607950989..comments2023-10-22T15:29:25.052+02:00Comments on Tuhfe : Işgınlı (rabarber) kıtırlı kekTuhfehttp://www.blogger.com/profile/14609667659135321270noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133964778814705502005-12-07T15:12:00.000+01:002005-12-07T15:12:00.000+01:00Evet arkadaşlar Sümer Ezgü'yü de hatırlamış olalım...Evet arkadaşlar Sümer Ezgü'yü de hatırlamış olalım bu arada. Türküsünün birinde "kuşburnunu(yu) budarlar ışgın sürmesin deyi" cümlesi yer alıyordu. Işgının o zaman iki anlamı var demek ki...Sürgün ve bir bitki adı... emin değilim yazdıklarımdan sorumlu olmak istemem sadece fikirdi...<BR/><BR/>Erik gibi tuza batırarak yeme fikri çok güzel, ama çok ekşi ya... denemekte fayda var bir dahaki sefere Tuhfehttps://www.blogger.com/profile/14609667659135321270noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133864971352520892005-12-06T11:29:00.000+01:002005-12-06T11:29:00.000+01:00İlk defa duydum. Eminim güzeldir. Umarım bir gün t...İlk defa duydum. Eminim güzeldir. Umarım bir gün tadına bakma fırsatı bulurum. Değişiklik yeni tatlar kimin hoşuna gitmez ki :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133859816875360832005-12-06T10:03:00.000+01:002005-12-06T10:03:00.000+01:00Tuhfeee bu rhubarb tanıdım daha çok tatlılarda kul...Tuhfeee bu rhubarb tanıdım daha çok tatlılarda kullanılıyor gerçi hiç yemedim ama çok tarifini okumuştum.Egzotic bir tat daha çok .Sanırım kereviz türü bir sebze belkide kökü kullanılan bir şeydir biz bilmiyoruz.Çünkü yabancı ülkelerde kereviz kök şeklinde kullanılmıyor sadece rhubarb gibi sapı.paylaştığın için teşekkürler.sevgilerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133810657050097372005-12-05T20:24:00.000+01:002005-12-05T20:24:00.000+01:00RHUBARB BEN ILK DEFA TUZA BATIRIP YEMISTIM VE COK...RHUBARB BEN ILK DEFA TUZA BATIRIP YEMISTIM VE COK HOS EKSI BIR TADI VARDI PIA OLARAKTA BEN EVIMIZI SATIN ALDIGIMIZDA KOMSUMUZ HOSGELDINIZ DIYE YAPMISTI VE GETIRMISTI KIMSE YEMEDI AMA BEN BAYILDIM VE ARA SIRA YAPMAYA BASLADIM TABI TEK BASINADA OLSA BEN YIYORDUM :) TURKCE ADINI HIC BILMEZDIM IYI OLDU SOYLEDIGINIZ..BAKIN INSANLAR NELER OGRENIYOR..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133808418271149702005-12-05T19:46:00.000+01:002005-12-05T19:46:00.000+01:00Sevgili Tuhfe,Ben ışgını, otsu bitkilerin sürgünün...Sevgili Tuhfe,<BR/>Ben ışgını, otsu bitkilerin sürgününe verilen ad olarak biliyordum. Ne hoş birbirimizden bir dolu şey öğreniyoruz. Açıklayıcı bilgiler ve resimler için sağol. Belki bizim buralarda da, bölgelere göre değişik isimlerle biliniyordur. Hiç kullanmadım ve görmedim.<BR/>Sevgiyle kal.NuRhttps://www.blogger.com/profile/08924773985641187644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133799796492360612005-12-05T17:23:00.000+01:002005-12-05T17:23:00.000+01:00Tuhfecim, Harikasin, resmini gorunce tanidigim bir...Tuhfecim, Harikasin, resmini gorunce tanidigim bir bitki bu benim dedim. Burada var ama inan hic alip da denememistim, ismini bile farkinda degildim. Ozgulucum, burada yesil erik yok, bende bayilirim tuza batirip yemege, aksam ustu alip erik gibi yemege karar verdim. Herkese tekrar tesekkurler:)<BR/>Mutlu haftalar..Binnurhttps://www.blogger.com/profile/17247460135152523119noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133790451896087282005-12-05T14:47:00.000+01:002005-12-05T14:47:00.000+01:00Sevgili arkadaşlar yorumlarınızdan dolayı çok çok ...Sevgili arkadaşlar yorumlarınızdan dolayı çok çok teşekkür ederim sağolasınız.<BR/><BR/>sevgiyle kalın.Tuhfehttps://www.blogger.com/profile/14609667659135321270noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133783910175682282005-12-05T12:58:00.000+01:002005-12-05T12:58:00.000+01:00Sevgili Tuhfe; bizleri aydınlattığın için ve yeni ...Sevgili Tuhfe; bizleri aydınlattığın için ve yeni şeyler öğrettiğin ve paylaştığın için tşk...Bende ilk defa duydum.Site önerin için ayretten tşk. hakikaten çok faydalı şeyler.Bilmemizde yarar var diyorum.Elifcehttps://www.blogger.com/profile/09698439674781975658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133780660868060332005-12-05T12:04:00.000+01:002005-12-05T12:04:00.000+01:00Bende duymuştum ama pazarlarda falan hiç görmedim ...Bende duymuştum ama pazarlarda falan hiç görmedim şimdiye kadar değişik bir tat ,ışgını bulursak kekinide deneriz inşallah ellerine sağlık...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133778043261521222005-12-05T11:20:00.000+01:002005-12-05T11:20:00.000+01:00Sevgili TuhfeIşgını duymuştum ama sayende tadı ve ...Sevgili Tuhfe<BR/>Işgını duymuştum ama sayende tadı ve görüntüsü hakkında bilgi sahibi oldum.Kekin lezzetli olduğundan eminim.Sevgilerimle.akçahanhttps://www.blogger.com/profile/08920981657291623623noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133774938002614112005-12-05T10:28:00.000+01:002005-12-05T10:28:00.000+01:00Ben de ilk defa böyle bir bitki duydum. Benim bild...Ben de ilk defa böyle bir bitki duydum. Benim bildiğim bitkinin yeni filizlerine ışgın derler. Çok ilginç ve değişik bir kek olmuş. Her zamanki gibi iyi bir fotoğraf, iyi bir konu.Ellerin dert görmesin Tuhfe.NAZLICAhttps://www.blogger.com/profile/16097884956085219836noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133748822782773652005-12-05T03:13:00.000+01:002005-12-05T03:13:00.000+01:00Sevgili Tuhfe,hakikaten nerede buluyorsun bu ilgin...Sevgili Tuhfe,<BR/>hakikaten nerede buluyorsun bu ilginç bitkileri ne duymuştum nede görmüştüm.karnıbahar gibi.bakalım bizlere daha neler sunucaksın.Merakla bekliyorum. <BR/>Sevgiyle kal.Serpilcehttps://www.blogger.com/profile/00568820289808023275noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133734682753661642005-12-04T23:18:00.000+01:002005-12-04T23:18:00.000+01:00Tuhfecim, Rhabarber'i cok severim, recelide, pasta...Tuhfecim, Rhabarber'i cok severim, recelide, pastasida sahane oluyor. Ben birde onu soyup üstüne tuz ekim yerim, ayni yesil erik gibi tadi var tuzla cig yiyince. Ellerine saglik nefis bir tarif.<BR/>Sevgilerimle canimAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133714109385452012005-12-04T17:35:00.000+01:002005-12-04T17:35:00.000+01:00Birkaç yildir pazarlarda var. Yillar önce ilk görd...Birkaç yildir pazarlarda var. Yillar önce ilk gördügümde seker hastaligina iyi geldigi söylendiginden almistim babam için, hiç yenmedi ve atildi. Böyle tariflerde kullanildigini bilseydim yine alirdim. Artik gözüm üstünde olacak. <BR/>Sevgilermanolyahttps://www.blogger.com/profile/16201339142935781582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133702639491837132005-12-04T14:23:00.000+01:002005-12-04T14:23:00.000+01:00Sevgili Kiraz teşekkür ederim.Sevgili Hülya hanım ...Sevgili Kiraz teşekkür ederim.<BR/><BR/>Sevgili Hülya hanım Işgın saplarını taze olarak kullanıyorum. Kurutulmuşunu hiç görmedim ama konservesi bulunuyor. Henüz Türkiye'de yaygın değil sanırım. Belki de yörelere göre ismi değişiyordur. Mesela Van'da "uçkun" deniliyormuş.<BR/><BR/>Sevgili Serra zahmet ne demek! sayende ülkemin pek tanınmayan bitkisi hakkında bilgi edinmiş oldum. Bakarsın popüler Tuhfehttps://www.blogger.com/profile/14609667659135321270noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133695928588468772005-12-04T12:32:00.000+01:002005-12-04T12:32:00.000+01:00Ha birde mayhoş bir tadı vardı! doprumudur acep?Ha birde mayhoş bir tadı vardı! doprumudur acep?ev perisi;)https://www.blogger.com/profile/11583993195587263805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133695870842315902005-12-04T12:31:00.000+01:002005-12-04T12:31:00.000+01:00Ben ışgın olarak tanımadım kendisini lakin Almanya...Ben ışgın olarak tanımadım kendisini lakin Almanya'da yaşadığım yıllarda tükettiğimizi hatırlıyorum! buralarda hiç rastlamadım! var mıdır acaba?DEĞİŞİK BİR TARİF OLMUŞ! ELLERİNE SAĞLIK...ev perisi;)https://www.blogger.com/profile/11583993195587263805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133666531188105872005-12-04T04:22:00.000+01:002005-12-04T04:22:00.000+01:00Tuhfe harika olmus, ben rhubarbdan pay yaparim, no...Tuhfe harika olmus, <BR/>ben rhubarbdan pay yaparim, normal elmali pay gibi ama bunda isgini biraz pisiririm once,ozellikle yeni yila girilecegi zaman burada cok olur marketlerde, fiyat olarakda o zaman uygun oluyor, ne iyi yapmissin, bu tarifte cok guzel, Mine'nin ve senin ellerinize saglik...<BR/>ZeynepZeYNePhttps://www.blogger.com/profile/13752093153228500511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133658616068529362005-12-04T02:10:00.000+01:002005-12-04T02:10:00.000+01:00Ben bu rhubarb halini cicek satilan yerlerden hati...Ben bu rhubarb halini cicek satilan yerlerden hatirliyorum ama yenilecek bir kisimdan cok koku olan bir bitki gibi kalmis aklimda. Degisik cesitleri varmis demek. Sagol Tuhfe, zahmet verdim sana da.Serrahttps://www.blogger.com/profile/01007875480808368675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133653479907984652005-12-04T00:44:00.000+01:002005-12-04T00:44:00.000+01:00ışgın yalnızca benim bilmediğime sevindim!!!Peki b...ışgın yalnızca benim bilmediğime sevindim!!!<BR/>Peki bu ışgını taze olarak mı kullanıyorsun, yoksa kurutulmuş olarak satılıyor mu? (çok abuk bir soru olabilir)Hülya YILMAZhttps://www.blogger.com/profile/14856263676547989885noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133641652644511392005-12-03T21:27:00.000+01:002005-12-03T21:27:00.000+01:00himmm :) , ışgın'ı hiç duymamıştım , yeni bişi öğr...himmm :) , ışgın'ı hiç duymamıştım , yeni bişi öğrenmiş oldum böylece.Bulunursa Beykoz pazarında bulunur gibi geldi bana.Güzel görünüyor eline sağlık..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133639802756311912005-12-03T20:56:00.000+01:002005-12-03T20:56:00.000+01:00Sevgili Serra ve Binnur sizler için internetten ya...Sevgili Serra ve Binnur sizler için internetten yaptığım araştırmadan edindiğim bilgileri aşağıya aktarıyorum. Değişik isimlerini de baş sayfaya yazdım, fotoğrafını da ekledim belki tanırsınız. Türkiye de adı Işgın burada Rabarber deniliyor, ekşi bir tadı vardır.<BR/><BR/>Rabarber: Karabuğdaygiller familyasından; büyük yapraklı, çok yıllık bir bitki cinsiymiş. Sebze veya süs bitkisi olarak da Tuhfehttps://www.blogger.com/profile/14609667659135321270noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133631541558749862005-12-03T18:39:00.000+01:002005-12-03T18:39:00.000+01:00Tuhfecim,Guzelim, nedir bu isgin. Bulursam onunla ...Tuhfecim,<BR/>Guzelim, nedir bu isgin. Bulursam onunla da denerim tabii, ama nedir hic bilmiyorum:) Baska bir adi daha var mi?<BR/>Ellerine saglik:)Binnurhttps://www.blogger.com/profile/17247460135152523119noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13565320.post-1133626002758822272005-12-03T17:06:00.000+01:002005-12-03T17:06:00.000+01:00Isgin bulunur mu diyorsun Tuhfe. ben de isgin ne k...Isgin bulunur mu diyorsun Tuhfe. ben de isgin ne ki diyorum? Ne bu nasil bir meyve? EMinim guzel olmustur, agizda dagilacak gibi bir izlenim birkati bende fotograf. Eline saglik.<BR/>Seccadeyi ben boyamadim bu arada.Serrahttps://www.blogger.com/profile/01007875480808368675noreply@blogger.com