5.7.05

Dondurma


Rotterdam fotoğraflarına tatlı bir ara verelim ne dersiniz?

Bu dondurma, Tarif Defteri'nden Subi'nin tarifi. Teşekkürler Subi, dondurma çok güzel oldu. Subi'nin tarifinde çilek kullanılmıştı. Ben verilen 1 kilo çilek yerine yarım kilo şeftali ve yarım kilo kiwi kullandım. Yoğurt ve krem şanti ile hazırladığım karışımın yarısını kiwi ile, diğer yarısını şeftali ile karıştırdım. Bir kabın içine ilk önce streç film daha sonra kabın ortasına bir kase oturttum. Daha sonra karışımı kenarlardan döktüm, böylece dondurmanın ortası boş kaldı. Süsleme için, bitter çikolatayı mikrodalga'da eritip minik bir poşetin içine doldurdum ve ucunudan çok küçük kestim. Yağlı kağıdın üzerine desenler oluşturacak şekilde sıktım. İsterseniz yağlı kağıdın tersinden isteğiniz deseni çizip, ön tarafına çikolata sosu dökebilirsiniz. Benim desenler doğaçlama olduğu için biraz yamuk oldular.
Donduktan sonra dondurmanın üzerini süsledim. Kiwi' den ayırmış olduğum bir çay bardağı kadar sosu da orta boşluğa doldurdum.

10 yorum:

akçahan dedi ki...

Tuhfe!dondurma çok hoş gözüküyor.Senin ve Subi'nin eline yüreğine sağlık.Sayfanın adresi ile ilgili düzenlemeyi yaptım linklerimde.Münevver Abla'nın notunu okudum.Sağolsun.Düzeltirim inşallah.Siz ustaların önerilerine her zaman açık olduğumu belirtmek isterim.Zira bizim blog yeni emeklemeye geçecek.Sevgilerimle!

Tuhfe dedi ki...

Münevver abla, Burcu ve Semanur teşekkür ederim.

Münevver abla rahatsızlık ne demek, seve seve yardım etmek istedim.

Akçahan, ben usta değilim çoğu şeyi kızımdan öğreniyorum. Bizim blog da yeni sayılır ben de başkalarından çok
şeyler öğreniyorum. Seve seve birbirimize yardım ederiz.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

sevgili tuhfe dondurma tarifini web sitende gorunce cok sevindim.ellerine saglik.yapan herkese afiyet olsun. sana tavsiyem afrika rüyasini da dene oda cok guzel oluyor. sevgiyle kal...

incikboncuk dedi ki...

ilk fırsatta ben de deneyeceğim, elinize sağlık, afiyet olsun

Nilüfer dedi ki...

Tuhfe görüntüsü çok güzel tadı zaten mükemmeldir.Sana miafirliğe geleyim Düzce'den Hollanda'ya bir dondurma yaparsın artık değil mi?
:-))

Adsız dedi ki...

Tuhfecim çok güzel görünüyor,tadıda öyledir eminim

Tuhfe dedi ki...

Özlem, aşkolsun hem tatil yap hem de dondurma düşün orada kimbilir neler neler yiyorsundur sen, biz ne yapalım:D

Sevgili Subi, ben sana teşekkür ederim bu güzeltarif için. Diğer tarifi sıraya koydum en kısa zamanda inşaallah.
İncik boncuk denersen eğer kiwi sosuna biraz daha şeker kat ya da şeftali sosu yap. Çünkü kiwi yedikten sonra dilde buruk bir tat bırakıyor asidi fazla olduğundan dolayı herhalde.

Nilüfer keşke gelebilsen sana dondurma değil elimden ne geliyorsa yaparım.

Hepinize ayrı ayrı tekrar teşekkürler.

manolya dedi ki...

Yine muhtesem görünüyor, ellerine saglik. Dondurma yapmayi hiç denemedim ama artik zamani geldi. Süslemeleri de çok güzel olmus.
Sevgiler

Tuhfe dedi ki...

Teşekkürler Manolya.

Adsız dedi ki...

afedersiniz tuhfe hanım, sitenizi portakalağacında dondurma tarifi ararken tesadüfen buldum ve gerçekten çok hoşuma gitti ama maalesef şuan subi nin dondurma tarifine bir türlü erişemiyorum, tarifdefterini açtığım zaman tarif değil de ece hanımın yönelttiği bir soru geliyor ekrana, tarife ulaşmaya çalışıyorum ama başaramadım bir türlü, yaptığınız dondurma da çok hoşuma gitti, yani denemem lazım muhakkak:) yardımcı olurda tarifi ya da tarife ulaşabileceğim bir linki verirseniz çok sevineceğim. buarada gecenin 1inde annemle dondurma tarifi aradığımızı belirtince sanırım durumun önemini daha iyi anlayacaksınız:)bir de annem dantel modellerinize kardeşim de takı tasarımlarınıza hayran kaldılar da onu da belirtmemi istediler:) neyse daha fazla uzatmadan iyi geceler dileklerimi ileteyim ben:)sağlıcakla kalın