Perşembe, Mart 14, 2013

Fırında kabaklı, havuçlu sebze




Malzemeler:

Taban için:
5 patates (rendelenmiş suyu sıkılmış)
4 kaşık un
1 soğan
1 yumurta
tuz, beyaz biber

Üst malzeme:
4 kaşık süt
3 havuç (rendelenmiş suyu sıkılmış)
3 kaşık haşlanmış mısır
3 kaşık kapari turşusu
2 kabak (küp küp doğranmış)
2 yumurta
1 büyük soğan
1 küçük acı kırmızı biber 
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Baharatlar

Fırın tepsimizi iyice yağlayalım. Patates, un, tuz, yumurta ve baharatları bir kapta karıştırıp tepsiye bastırarak döşeyelim. 190 ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim.
Tavaya yağ koyup soğanları daha sonra kabakları ilave ederek kavuralım. Kabakları eklediğimiz zaman ocağın ısısını biraz artıralım. Kabaklar suyunu çekince ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Bir kapta yumurta, kabak, havuç, peynir ve diğer malzemelerle baharatları karıştıralım.
Fırında 10 dakika kadar pişirdiğimiz patatesin üzerine sebze karışımımızı yayalım. Ve tekrar fırında 30 dakika kadar pişirelim.








Hiç yorum yok: