Perşembe, Ekim 04, 2012

Kuzu Gevreği Salatası / Veldsla salade




İnternette yaptığım araştırmada Veldsla/Cornsalad/Feldsalad "Kuzu gevreği" olarak geciyor. Ben Türkiyede rastladığımı hatırlamıyorum bu bitkiye. Arama motorunda  "karahindiba" sonucu cikiyor. Görüntü olarak uzaktan yakından alakası yok. Fakat salata ailesi bildiğiniz üzere çok geniş, belki uzaktan akrabadırlar! Yaprakları semizotunu andırıyor. Tadında diğer otlardan ayırıcı belirgin bir özellik yok. Rokada, hindibada ya da terede hissedilen o acımtıraklık yok.


250 gr Kuzu gevreği
1 avokado
limon suyu
6 kaşık yoğurt
4 kaşık mayonez
2 kaşık doğranmış maydanoz
süslemek için ceviz, fındık ya da herhangi bir çerez çeşidi

  1. Kuzu gevreklerini yıkayıp suyunu iyice süzdürün.
  2. Avokadoyu temizleyip ay şeklinde ince ince dilimleyin. Limon suyu, tuz, karabiber ya da sevdiğiniz baharatla tatlandırın.
  3. Salata tabağına kuzu gevreklerini yerleştirin. Üzerne avokadoları dizin.
  4. Yoğurt, mayonez, maydanoz ve yine baharatları bir kapta karıştırın.
  5. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin ve üzerine çerez serperek salatayı tamamlayın.


Kaynak: Veroniqe & Michel de Meyer

Hiç yorum yok: