Cumartesi, Ağustos 18, 2007

Kahvealtı


Hayata, yeni güne, her sabah yeniden ...
(Cümleyi gönlünüze göre tamamlayın!)

Arşivden kahvaltı seçenekleri ile ilgili fotoğraflar buldum. Bunlardan bazılarının tarifini yayımlamamışım. Bazılarının da fotoğrafını çekmemişim. Gerçi yazmaya değer değişik şeyler değiller ama olsun yine de ben hatırlarlatma olsun diye yazayım.

Kremalı fırında yumurta

20 gr. bieslook (incecik taze soğan dalları)
15 gr. reyhan ya da fesleğen
8 kaşık sıvı krema
4 yumurta
4 kaşık rendelenmiş kaşar
(4 adet sufle kabı)

Fırını 175 dereceye ayarlayın. Soğanları, fesleğenleri incecik doğrayın. Sufle kaplarına birer kaşık krema dökün. Soğan+fesleğen karışımının yarısını kaplara paylaştırın. Tuz, biber serpin. Her kaba birer yumurta kırın. Her yumurtanın üzerine birer kaşık krema dökün. Kalan soğan+fesleğen karışımını paylaştırın. Üzerlerine kaşarı tuzu, biberi serpin. Fırın tepsisine sufle kaplarının yarısına gelecek kadar su doldurun. 15 dakika pişirip hemen servis edin.

Kaynak: AH

Torta

3 yumurta
yarım çay bardağı un
yarım çay bardağı yoğurt
2,5 bardak süt
3 kaşık tereyağı
tuz, karabiber, pulbiber, kırmızı biber

Çukur bir tencerede yumurtaları çırpın. Yoğurt, un ve sütü azar azar pürüzsüz bir karışım olacak şekilde karıştırın. Ocakta karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra un kokusu iyice gidene kadar arada bir karıştırarak bir kaç dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan almaya yakın tuzunu ilave edin. Ayrı bir tavada yağı eritin. Servis tabağına tortayı dökün. Tereyağıı üzerine gezdirin ve baharatları serperek hemen servis edin.

Kırmızı Mercimekli Ekmek Dilimi

100 gr. kırmızı mercimek

2 yumurta
3 kaşık mayonez
1 kaşık doğranmış maydanoz
1 defne yaprağı
2 kaşık hardal ve baharatlar

Mercimeği defne yaprağı ile birlikte kaynatın ve defne yaprağını çıkarın(ben az miktarda su ile haşlayıp suyunu çekene kadar pişirdim, süzmeden kullandım). Yumurtaları haşlayın. Mercimeği süzüp soğumasını bekleyin. Bütün malzemeyi robotta püre haline getirin. Ekmek dilimlerine sürün.

Tarif bu siteden alınmıştır.


Çilekli Peksimet

Bir kabın içine iki kaşık tereyağı ve bir paket vanilya şekerini koyup karıştırın. Yağı peksimetlerin (etimek) üzerine sürün. Dilimlenmiş çilekleri yağın üzerine dizin. Çileklerin üzerine iki kaşık ricotta ya da krem peynir koyun. Reçel ya da şekerli anason tohumları ile süsleyin. Çikolata parçaları da yakışır.

Kaynak: AH

Sebzeli börek

1 yufka
yarım kabak, 1 havuç, 1 soğan, 1 kuşkonmaz, 2 domates, 50 gr. lor, iki kaşık sıvı yağ, birkaç yaprak fesleğen, ve süsleme için maydanoz

Soğanı doğrayın. Tavaya sıvı yağ koyup soğanları daha sonra minik küpler halinde doğradığınız kabak, havuç ve kuşkonmazı birlikte kavurun. Ocaktan alıp ricotta ya da lor ilave edip karıştırın. Tuz ve baharatlarını ilave edin. Soğumaya bırakın. Yufkayı yağlayıp sebzeli karışımı üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın. Dilimler halinde kesip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dikine dizin. 20 dakika tepside dinlendirin. Fırınınızı ısıtıp kızarıncaya kadar pişirin.
Domatesi rendeleyin. Tuz biber ilave edin. Fesleğenleri doğrayıp ekleyin. Bir kaşık zeytinyağı ilave edip karıştırın. Fırından çıkardığınız böreklerin üzerine domates sosunu gezdirip hemen servis edin.

Müslili Pankek

2 yumurta
50 gr. hazır un (kabartma tozu karışımlı)
50 gr. müsli (ince öğütülmüş)
3 dl. süt
2 kaşık yağ
tuz

Süt hariç bütün malzemeyi karıştırın. Sütü azar azar gerektiği kadar ilave edip mikserle çırpın. Tavayı azıcık yağlayıp karışımdan kepçe ile dökerek her iki tarafını pişirin. Ben kendi yediğim pankeke iri müsli ekledim (içinde üzüm, fındık, badem olanlarından) fena olmadı. İsteğe göre şeker ya da başka bir iç harçla servis edin.


Ankara simidi ve Focaccia

Kahvaltı tabağı 1

Kahvaltı tabağı 2

5 yorum:

i n a n c dedi ki...

tarifler için teşekkürler, mercimekli ekmek dilimi iştahımı kabarttı biz de sabahleyin mercimek haşlamıştık pilav için ama ekmekte mi denesem :))
mutlu bir haftasonu ve lezzetli, neşe dolu kahvaltı saatleri dileğiyle...

sevdamavisi dedi ki...

Tuhfeciğim,
hiç küçümseme hepsi de birbirinden hoş ve farklı tarifler. ellerine sağlık.

diyalogyemekleri dedi ki...

çok ilginç tarifler var..bazılarını deneyeceğim.slmlar.

Tijen dedi ki...

Çalışkan kadının hali başka oluyor. Yok yok size kahvaltıya geleceğim ben.. Ellerine sağlık.

tuhfe dedi ki...

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.
Sevgili Tijen bekliyorum. Yolun düşerse hepsinden yaparım inşaallah.

Herkese sevgiler.