Perşembe, Haziran 28, 2007

Patates Oturtması


750 gr. patates
2 soğan
2 domates
yarım demet maydanoz
300 gr. kıyma
1 kaşık salça
1 kaşık zeytinyağı
50 gr. kaşar peyniri
30 gr. tereyağ

Su dolu tencerede patatesleri haşlayın. Soğanları zeytinyağında kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Salçasını, tuzunu, baharatlarını ilave edip biraz daha ateşte tutun. Maydanozu ekleyin ve ocaktan alın.

Domatesleri ve soğanları halka halka doğrayın. Yağlanmış fırın kabına domatesleri ve soğanları dizin. Üzerine kıymayı yayın. Daha sonra patatesleri dizin. Bu işlemi malzeme bitene kadar (en son sıraya patatesler gelecek şekilde) tekrarlayın. Rendelenmiş kaşar peynirini patateslerin üzerine serpin. Tereyağını minik parçalara ayırın ve onu da yerleştirdikten sonra fırına sürün. Üzeri kızarınca servis yapın.

İngilizler bu yemeği patates püresi ile yapıyorlarmış. Domates, soğanlar ve kıymadan sonra üzerine patates püresi kullanılıyormuş. Hatta kaşar peyniri yerine susam da serpilebilirmiş. Bu geleneksel yemeğin adı da " Shepherd's Pie" imiş!

Hiç yorum yok: