Pazar, Şubat 18, 2007

Kabaklı Kek - Dondurmalı Kek


Malzemeler:
  • 225 gr.un
  • 2,5 çay k. kab.tozu
  • fiske tuz
  • 2 çay k. tarçın
  • 3 çırpılmış yumurta
  • 1 kaşık bal
  • 150 ml. sıvıyağ
  • 100 gr. açık kahverengi şeker
  • 225 gr. rendelenmiş kabak (rendenin ince tarafı ile)
  • 1 çay k. vanilya şekeri
  • 50 gr. iri öğütülmüş ceviz
süsleme:
  • Dr. Oetker hazır pasta kaplama (glazur, icing)
  • acı çikolata
  • beyaz çikolata

  1. Fırını 180 derecede ısıtalım.
  2. Kek kalıbını yağlayalım.
  3. Unu, tarçını, tuzu, kabartma tozunu bir kaba eleyelim.
  4. Diğer malzemeleri de ilave edelim ve iyice karıştıralım.
  5. Karışımı kek kalıbına boşaltıp 45-60 dakika pişirelim.
Glazur pakette yazıldığı şekilde hazırlanır ve kekin üzerine sıvanır. Çikolatalar ayrı ayrı eritilerek ucu kesilmiş mini poşetlere doldurulur. Fırın kağıdına istenilen desenler çizilir ve çikolata desenler üzerine sıkılır. Buzlukta donduktan sonra kekin üzeri süslenir.
Ben desen falan çizmeden doğaçlama, gelişigüzel şekiller yaptım. Kendinizin hazırladığı bir çikolata sosu ya da hiç sos olmadan da yenilebilir. Sos dökmeden derindondurucuda üç ay muhafaza etmek mümkünmüş.

tarif: Liesbeth


kabakli kek


Dondurmalı Kek




Malzemeler:
  • 5 yumurta
  • 200 gr. şeker
  • 330 gr. un
  • fiske tuz
  • 2 çay k. kab.tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 8 kaşık portakal suyu
  • 110 gr. eritilmiş soğutulmuş tereyağı
  • 2 dl. yoğurt
  • 4 kaşık file badem
  • 1 paket karamelli dondurma
  • 2 yumurta akı+ şeker
  • 2 kaşık portakal suyu

  1. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle açık renk alana kadar çırpalım.
  2. Başka bir kapta yumurta aklarını iyice çırpalım.
  3. Yumurta sarılarına tereyağını, limon ve portakal kabuğu rendelerini, portakal suyunu, yoğurdu, kabartma tozunu, tuzu ve azar azar unu ilave ederek karıştıralım.
  4. Yumurta aklarını da karışıma ilave edelim.
  5. Kek kalıbını yağlayıp karışımı dökelim ve üzerine bademleri serpelim.
  6. 175 derecede 55 dakika kadar pişirelim. (fırını kapatmayın sıcak kalsın!)
  7. Keki soğutup dilimlere ayıralım.
Üzeri:
  • Paket dondurmadan kaşık ile bir tepsi (ya da derin dondurucunuza sığacak düz bir kap) üzerine 9 kaşık dondurma döküp bir saat derindondurucuda bekletelim.
  • 2 yumurta akını biraz şekerle çırparak beze yapalım.
  • Dilimlediğimiz (9 dilim) kekleri tepsiye dizelim. Portakal suyunu serpiştirelim. Dondurmaları kek dilimlerinin üzerine yerleştirelim.
  • Köpürttüğümüz yumurta aklarını dondurmaların üzerine dökelim.
  • Fırında 3 dakikadan fazla olmamak şartıyla kızartalım.
Afiyet olsun...

17 yorum:

NAZLICA dedi ki...

Canım pek güzel olmuş, harikasın. Sevgiler

Hülya YILMAZ dedi ki...

tuhfe'cim yine neler yapmışsın böyle. eline sağlık.
pastanın süslerine bayıldım...

pastacı kız dedi ki...

Merhaba Tuhfe'cim keklerin harika görünüyor kabaklı kekin süslemesine ve süslerine bayıldım eline sağlık görüşmek dileğiyle hoşcakal dostcakal.
www.pastacikiz.com
www.blogcu.com/susam

www.yumurtasepeti.net dedi ki...

merhaba
harika gozukuyor harika ellerine saglik super olmus..
asli

damak tadı dedi ki...

Tuhfe'ciğim,
Yine çok değişik,farklı ve bir o kadarda güzel lezzetlerle karşılaşmışsın bizleri ellerine sağlık canım..
Pasta figurları ise ayrı bir şıklık kazandırmış zarif pastana..

Dondurmalı kek çok güzel denemeyi çok isterim.GÜZEL BİR HAFTA DİLİYORUM CANIM..SEVGİLERİMLE..

GULENAY dedi ki...

BUnlar cok hoss olmuslar...Suslemer deseniz o bicim.Ellerinize saglik.Sevgilerimle

Gulenay

sennur dedi ki...

Sevgili Tuhfe,
Her iki tarif de değişik, ellerine sağlık, afiyet olsun
Sevgiyle kal

Rabia dedi ki...

Tuhfeciğim çok emek vermişsin ellerine sağlık. Her ikisi de çok albenili. Afiyet olsun sizlere. sevgilerimle...

leziz dedi ki...

canım ellerine sağlık...harika olmuş...bayıldım....

http://leziz.blogcu.com

hayat dedi ki...

Merhaba Tuhfe etkinlik için yaptığınız dondurmalı kek için yorum yazmak için girmiştim.Çok güzel harika keklerle karşılaştım.Ellerinize emeğinize sağlık.

Görüşmek dileğiyle sevgiler..

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Tuhfe,
çok güzel olmuş kekin, göze hitap ediyor. Eminim ki damak tadına da hitap ediyordur.

one ben bir sey dedi ki...

Tuhfem,
Geçirdiğim operasyon dolayısıyla bırakmış olduğun nazik geçmiş olsun mesajına ve yakın ilgine çok teşekkür ederim
sevgilerimle

nalan dedi ki...

Merhaba Tuhfecim iyi bir hafta diliyorum,keklerde çok güzel görünüyor eline sağlık...

Ülviye dedi ki...

Sitenizi yeni keşfettim ve çok üzüldüm , gördüm ki çok şey kaçırmışım..:(..Ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel...:))

tuhfe dedi ki...

Hepinize o güzel ve değerli yorumlarınızdan dolayı teker teker teşekkür ederim. İlk kez ziyaret eden isimlerle karşılaştım. Blog dünyası sanırım bayağı bir genişlemiş. Kimbibilir daha karşılaşmadığımız ne kadar çok arkadaşlar vardır. Hepinize iyi bir hafta diliyorum.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

resim çok güzel görünüyor elinize sağlık

Adsız dedi ki...

faydalı yazı için teşekkürler! Bunu başka türlü kazanılmış olmazdı!