3.9.06

Fındıklı Pastacıklar

Malzemeler:
  • 4 yumurta akı
  • 1 yumurta
  • 3 yumurta sarısı
  • 200 gr. şeker (100 gr. ara dolgu için)
  • 10 gr. un
  • 400 gr. kestane (haşlanmış robotta irice çekilmiş)
  • 200 gr. tereyağ
  • 175 gr. fındık
  • süslemek için çikolata parçaları
Yapılışı:

Fındıkların (kavrulmuş) 100 gr. kadarını robotta öğütüp, 50 gram şeker ve unu ilave ederek karıştırıyoruz. Yumurta aklarını bir fiske tuzla sertleşene dek çırpıyoruz. Kalan 50 gram şekeri azar azar ilave ediyoruz. Bu karışımı fındık ezmesi ile birleştiriyoruz. Karışımdan kaşık kaşık alıp silikon minik muffin kalıbına ya da tepsiye döşediğiniz yağlı kağıt üzerine (6cm çapında) 30 adet döküyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. (fırınınızın ayarına göre pişirirseniz daha iyi olur, dikkat edelim bezelerimiz yanmasın!) 30 adet bezeden 3 katlı pasta yapınca toplam 10 adet mini pastacıklar elde ediyoruz.

Ara dolgu:

Benmari usulü 100 gr. şekerle yumurta sarılarını ve bütün yumurtayı ılınıncaya kadar çırpıyoruz. Sıcak su banyosundan karışımı alıp soğuyana kadar çırpıyoruz. Ayrı bir kapta yağı çırpıyoruz. Yavaş yavaş yumurta sarılarını ilave ederek pürüzsüz hale gelinceye dek çırpmaya devam ediyoruz.
75 gram fındığı robotta krem haline gelinceye dek eziyoruz. Yumurtalı kremaya ilave edip karıştırıyoruz.

Hazırlanışı:

Fırında pişirip soğuyan bezelerden birini alıp kağıt kek kalıbımıza yerleştiriyoruz. Üzerine krema sürüp kestane serpiştiriyoruz. Bu işlemi üç kez tekrarlayıp en üste krema sürdükten sonra, çikolata parçaları ile süslüyoruz. Çikolata sosu döküp tekrar fındık serpiştirilebilir.

Not: Minik pasta yapmaya üşenirim diyorsanız; 3 adet 18cm çapında pişirdiğiniz bezelerden bir adet büyük bir pasta elde edebilirsiniz.

Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

8 yorum:

İpek Kuscu dedi ki...

Canım Tuhfe;
senin sunumların öyle bir ayrıcalık ve fark var benim için en azından öyleler.Biraz önce fındık sayfasına uğradım ve senin yaptığını bilmeden hayranlıkla baktım çektiğin resimlere ,ve bir baktım sendin ,tabii dedim kim olabilirdi ki,böyle güzel sunumlar yapan.Keşke görüşebilseydik geldiğinde ,hala üzülüyorum .Biliyormusun öyle çok yazını gördüm şimdi okumam gerek hepsini.Kendine iyi bak,görüşmek üzere.

NAZLICA dedi ki...

Tuhfeciğim biraz detaylı ama çok hoş bir pasta. Sabrına hayranım zaten ellerine sağlık canım. Sevgiler

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

of of of tuhfeciğim bu nasıl güzel bir sunum ,ne kadar iştah kabartan bir görüntüdür böyle ya ben de istiyoruuuum ama bu lezzetlerden bir iki ay uzak kalmam gerekiyor biliyorsun ama yılbaşı gecesine yapılabilir ;))O zamana kadar tahammül edebilirsem tabiii;)))
SEVGİYLE KAL...

akçahan dedi ki...

Merhaba
Tuhfe çok hoş bir sunum, ellerine sağlık canım. Tatilin güzel geçmiştir umarım. Seni tanıdığım için çok mutluyum. Sevgiler!

Tuhfe dedi ki...

Sayfama ugrayip mesaj biraktiginiz icin cok tesekkur ederim.

Sevgilerimle.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tuhfe,
Berat kandilin ktulu olsun canım.

Ne kadar hoş ve güzel bir sunum bu böyle ellerine sağlık canım.

Bu tür tariflerin detayına bakılmadan bence hemen yapılmalıdır diyorum.))

Tekrar ellerine gönlüne sağlık bu güzel sunum ve paylaşımların için.

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

güzel ama çikolatayı bol koyabilirdin başarılarınızın devamını dilerim
sevgilerimle........

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş benden söylemesi çok güzel sevgilerimle.......