12.9.05

Hafta sonu lüksleri



Cumartesi günü kızım için; patlıcan, kabak patatesler yağda kızartıldı. Biberler közlendi. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve domates sosu gezdirildi. Taze soğan ve maydanozla süslendi.



Pazar günü oğlum için; (pizza pan'da) lahmacun yapıldı.
Nasıl yaptım!
Hamurun tam ölçüsünü veremiyorum çünkü göz kararı yoğuruyorum. 1 kilo un, biraz sıvı yağ, yaş maya (42 gr.) ve tuz ile fazla yumuşak olamayan, açarken oklavaya yapışmayacak kıvamda hamur yoğurup mayalanması için bir kenara alıyorum.
İç malzeme için de kıyma, sivri biber, maydanoz, kuru soğan tuz ve baharat gerekli. Soğan maydanoz ve biberleri robotta kıyıyorum. Kıyma ve kıyılmış malzemeye tuz baharatlar ekleyerek bir kapta karıştırıyorum. Kıymamız genelde yağsız olduğu için birazcık sıvı yağ ekliyorum, eğer yağlı ise gerek kalmaz.
Hamurumuz mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğunde(biraz daha irice olabilir) bezeler yaparak onları üçer adet olmak üzere açıp iç harcı kaşıkla hamurun üzerine yayıyor ve elektrikli pizza tavasında pişiriyorum. Bu arada lahmacunlar pişerken üç tane daha lahmacun hazırlıyorum, o esnada diğerleri pişmiş oluyor zaten.
Yardımcı olabilmişimdir umarım. Afiyet olsun.

21 yorum:

Meral dedi ki...

Nefis gözüküyor Tuhfe canım istedi ben de yapacam :-)

sebboy dedi ki...

Harika görünüyorlar.Sanki yemek kitabı için stüdyo da çekilmiş gibiler. Ne ile çekim yapıyorsunuz. Benim de Meral Hn. gibi canım çok çekti.

Nilüfer dedi ki...

Ya yemek ve süsleme konusunda çok iyisin.Bendede böyle bir yetenek olsaydı :-((

acemice dedi ki...

ah o kızartmalar yokmu ınsanı nasılda baştan çıkarıyorlar. ne kadar tok olursam olayım ağzımın sulandığını hissediyorum. ellerine sağlık afiyetler olsu.
sevgile kal....

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Meral, Şebboy, Nilüfer, Fethiye yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim, sağolasınız.

Şebboy, (4.0 pixels) digital fotoğraf makinası ile çekiyorum. Biraz özeniyorum herhalde çekerken, fotoların net çıkmasında havanın güneşli olmasının rolü çok büyük.

Sevgiler.

Aslı Altan Altundal dedi ki...

Evet bunlar gerçekten lüks yemekler , harika gözüküyorlar, ellerine sağlık.

Serra dedi ki...

Aclik basima vurmus, ne yiyeyim diye gozum donmusken bu fotograflara bakmak cok buyuk bir hataydi Tuhfe. Bu yapilir mi bana? harika gorunuyorlar.

Burcu ÜNAL dedi ki...

ellerine sağlıkkkk tuhfeeeeeeeee :)

Binnur dedi ki...

Tuhfecim,
Inanmasi guc ama.... bu seferde sen benim aklimdakini yaptin, harika bir prezantasyon ile :)) Kim kimin aklini okuyor, soyle bakalim :))))

Binnur dedi ki...

Tuhfecim,
Inanmasi guc ama.... bu seferde sen benim aklimdakini yaptin, harika bir prezantasyon ile :)) Kim kimin aklini okuyor, soyle bakalim :))))

Adsız dedi ki...

Bu ne canlı bir resim adeta bizi davet ediyor gelin yeyin yada yapın diye bir o kadarda lezzetli olmuştur .Ellerine sağlık yiyenlerede afiyet olsun .Bu arada Tuhfecim eğer alt taraftaki takıları anlatırsan sağdan 4. ve soldan 2.yi çok beğendim diğerlerine göre sanki daha basit görünüyorlar.Wendy.

akçahan dedi ki...

Çok harika gözüküyorlar Tuhfe.Yakın olsaydı da gelip ortak olsaydık diyeceği geliyor insanın.Neyseki öğlene yakın bakmadım.Sevgilerimle!

NAZLICA dedi ki...

Tuhfe; Yemek fotoğrafı çekmek ayrı bir sanat dalı. Gerçekten sen fotoğraf sanatçısı gibi vizörü kullanıyorsun. İnsan fotoğraflara bakınca baştan çıkıyor. Ne olur rejimde olanları düşün, acı bizeeee:) Ellerine sağlık canım.

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Aslı, Burcu, Serra, Burcu, Binnur, Wendy, Semanur, Nazlı güzel yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Fotoğraflar bazen böyle güzel çıkıyor işte. Kızım fotoğrafları iyi çekemediğimden yakınıyordu, umarım yorumlarınızı
okur!

Binnur, güldürdün beni :))

Wendy, en kısa zamanda eklemeye çalışırım.

SEVGİLERİMLE.

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Wendy, sağdan 4.cü olanı (arşivde) Temmuz ayının başlıklarında bulabilirsin.
Sevgiler.

ZeYNeP dedi ki...

ayyy lahmacundan bende istiyorum yahuuuuuu:((
ne guzel olmus oyle onlar, ellerine saglik,
cocuklarada afiyet seker olsun,

Zeynep

Tuhfe dedi ki...

Teşekkür ederim Özlem ve Zeynep abla.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık Tuhfe.görüntüler yine harika.bu görüntülerden tadıda anlaşılıyor.fazla kilosu olanlar benim gibi senin masana sakın oturmasın.1-2 kilo daha alınıp öyle kalkılır bu lezzetler yüzünden .sevgiler.

Tuhfe dedi ki...

Münevver ablacım, beraber yedikten sonra sohbet ede ede güzel bir yürüyüşe çıkarız olmaz mı? :))

Teşekkür ederim, ziyaretinen dolayı.

Tuhfe dedi ki...

Sevgili İpek,
Dünden beri sana ulaşamıyorum. Bloğuna yorum yazmak istedim ama beni 'team member' olarak kabul etmiyor. Sanırım benim gibi bir çok kişi de sana ulaşamıyor olabilir!

Pizza Pan'a gelince profilinden nerede yaşadığını göremedim!Türkiyede büyük züccaciyelerde bulabilirsin. Yurt dışında ise her yerde var, özellikle export mağazalarında.
Nasıl pişiriliyor derken malzemeyi yapılışını mı kasdettin, eğer öyle ise ana sayfaya ekleyeyim nasıl yaptığımı!

Yorumlarını bekliyorum.
Sevgilerle.

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Dharma, seni çok iyi anlıyorum. Benim de başımdan lahmacunla ilgili çok kötü bir tecrübe geçti. Artık lahmacunları kendim yapıyorum.

Sevgiler.