Perşembe, Haziran 23, 2005

Pisibalığı/Akdeniz salata



Pisibalığı filetolarını yıkayıp bir kaba aldım. Üzerine soğan, sarmısakları doğradım. Biraz zeytinyağı, limon, tuz ve baharatlarla marine ettikten sonra, fırın kabımın tabanına defne yaprakları ve domates dilimleri yerleştirdim. Balıkların içine jülyen doğramış olduğum soğan ve sarmısak koyarak sardım ve fırın kabına yerleştirdim. Balıkların tamamı bittikten sonra üzerini folyo ile kaplayarak fırında pişirdim. (pişmeye yakın alüminyum folyoyu balıkların daha iyi kızarması için çıkardım) Piştikten sonra üzerine dereotu serptim.
Salatayı üç değişik (lollo rosso, lollo biondo, frisée) kıvırcık çeşitlerinden yaptım. Süslemelerde domates, salatalık, nane yaprakları ve limon kabuğu kullandım. Limon, zeytinyağı, tuz ile tatlandırdım.

3 yorum:

Nilüfer dedi ki...

Öğlen tatiline 1 saat kaldı ve karnım oldukça acıktı.Bunu görünce dahada acıktığımı hissettim.

tuhfe dedi ki...

Nilüfer, afiyet olsun.
Ben balıktan pek hoşlanmam, ama bu balık lezzetli olmuştu.

Burcu dedi ki...

Çok sağlıklı ve lezzetli görünüyor. Ben bir balık tutkunu olarak bunu derhal yapmak istiyorum :)