17.6.05

Karamelli Kurabiye



Fırınımın yemek kitabından aldığım bir tarif. Kitapta verilen ölçüler bana çok az geldiği için miktarı fazlalaştırdım. Yine de bir tepsi kadar çıktı. Çay veya kahvenin yanında iyi bir seçenek olabilir.
(ölçüler aynen kitapta olduğu gibi)

Malzemeler:
85 gr. un
75 gr. margarin
75 gr. esmer şeker
1 kaşık kabartma tozu
tuz
karamel için;
30 gr. şeker

1. Un, esmer şeker (ben esmer şekerin açık renkli olanını kullandım), kabartma tozunu ve bir fiske tuzu bir kapta iyice karıştırın. Margarini ekleyin, ellerinizi soğuk akan çeşmenin altında soğuttuktan sonra (kitapta öyle yazıyor!)karışımı yoğurun.
2. Küçük bir tavayı ve karameli dökebileceğiniz (emaye en iyisi) bir fırın kabını yağlayın. Şekeri yavaş yavaş tavayı sallayarak kestane rengi olana dek tavada pişirin. (fındık ilave edebilirsiniz). Karameli yağladığınız fırın kabına/tepsisine dökün. Soğuduktan sonra mutfak tezgahında bir merdane ile karameli güzelce ezin. ( etrafa sıçramaması için önlem alın)
3. Ezdiğiniz karameli hazırladığınız hamura karıştırın, tekrar yoğurun. Yağlamış olduğunuz ya da kağıt döşediğiniz bir fırın kabına yuvarlak şekiller vererek dizip, önceden ısıtmış olduğunuz (fırınınızın ayarına göre değişebilir) fırında 20 dakika kadar pişirin.
4. Pişen kurabiyeleri ızgaranın üzerine çıkarıp soğuttuktan sonra servis edin.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili kızım oğlum görmesin bu tarifi hemen anne yap der bana iş cıkar zaten bu sitede yaptığı işleri tatlı karsiliği yapıyor.cok değişik güzel bir kurabiye.ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsun.

Nilüfer dedi ki...

Çok lezzetli görünüyorlar

Meral dedi ki...

Merhaba Tuhfe ( Hanım demiyorum artık :-)) Bu işyeri ortamında hep hanımlı beyli konuşuyoruz bende bir alışkanlık galiba kusura bakma.
Gitmeden ginlükleri şöyle bi gezeyim demiştim. Kurabiye nefis gözüküyor.
Kendinize ve günlüğünüze iyi bakın
(Benimkine de arada bakmayı unutmayın)

Tuhfe dedi ki...

Teşekkür ederim Münevver hanım, Nilüfer ve Meral. Bu kurabiyeyi ailece beğendik muhtemelen yarın yine yapacağım oğlum çok istiyor.

Sevgilerle

nagice dedi ki...

çok güzel görünüyor.oğlanlar tatlıcı galiba.benimkide bugün kurabiye yapalım diye sayıklayıp durdu.yarın yapıcaz.bunu deneyilem bari.değişiklik olsun.

Tuhfe dedi ki...

İnşaallah beğenirsiniz Nsevil.

Adsız dedi ki...

Kurabiye eminim nefis olmuştur. Çayın yanında da ne güzel gider. Ellerinize sağlık :)

Tuhfe dedi ki...

Teşekkür ederim Burcu.