Salı, Haziran 14, 2005

Fırında brokoli



Gerekli malzemeler:
1 dal brokoli
40 gr. margarin
40 gr. un
1 bardak süt
tuz
hindistan cevizi (muskaat)
150 gr. parmezan ya da kaşar peyniri
50 gr. bayat beyaz ekmek içi

1. Brokolileri yıkayıp çiçek kısımlarını ayırın. Köklerini doğrayıp kaynayan suya atın, kökler yumuşadıktan sonra çiçek kısımlarını da ilave edip biraz haşlayın. Çok fazla haşlarsanız vitamin değeri azalabilir renkleri canlılıklarını kaybetmeden bir süzgece çıkarın. (haşlama suyunu dökmeyin)
2. Margarini eritin, unu ekleyip iyice karıştırın. Sütü ekleyin topak topak olmamasına dikkat edin, ayırdığınız haşlama suyundan gerektiği kadar ilave ederek pişirin. Muskat cevizi ve tuz ekleyin.
3. Parmezan ya da kaşar peynirini rendeleyip üçte birini hazırladığınız sosa ilave edin.
4. Bayat ekmeği ufalayın ya da robottan geçirin. Kalan peynirle ekmeği karıştırın.
5. Brokolileri fırın kabına yerleştirin üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Üzerine ekmek-peynir karışımını dökün. Dilerseniz üzerine bir kaç minik parça tereyağı kesip yerleştirebilirsiniz.
6. Fırında 20 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok: