Cumartesi, Haziran 11, 2005

Aldama/ Hinkal


Hamuru için malzemeler
3 bardak un
1 yumurta
tuz
su


Üzeri için malzemeler
yoğurt
sarmısak
2 kaşık tere yağı
pul biber
kemikli dana eti

Yapılışı

3 bardak un 1 yumurta ve tuz ile mantı hamuru sertliğinde bir hamur yapın. Üzerini nemli bez ile örtün ve beklemeye alin. Büyükçe bir tencerede kemikli eti pişirin. Et suyunu başka bir tencereye süzün. Hamurdan bezeler yapıp bu bezeleri mantı hamuru inceliğinde açın. Bıçakla kareler halinde kesin ve karelerin 2 ucunu birbiri üzerine yapıştırıp yukaridaki şekli verin. Şekil verdiğiniz hamurları temiz bir bez üzerine dizin. Ayırmış olduğunuz et suyunda pişirin. Pişirdiginiz hamurları büyükçe bir tepsiye alın. Sosu için 2 kaşık tere yağını eritin. Arzuya göre kara biber, pul biber ekleyin. Sarmısakları dövün. Yoğurtla karıştırın. Aldamalari servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine sarmısaklı yoğurt ve tere yağı gezdirin. Üzerine kemiklerinden ayrılmış etleri dizin. Servise hazırdır.

Hiç yorum yok: